Pentinge Ngalem Wong Liya

0
14
Pentinge ngalem wong liya

Pancen urip neng alam ndunya kuwe
kudu gelem lan kudu bisa ngalem wong liya,ningen aja ngalem sebab
nduweni kekarepan lho,sebab kuwe pada bae karo ngelus2 terus de
banting,bisa-bisa nglarani awak.

Ningen ngaleme kudu maring hal sing apik lan ana manfangate nggo deweke maring ngarepe,

Dina kiye nyong wis mbuktikaken,
Ceritane kaya kiye :

Dina
kiye nyong mlaku karo sekretaris kantor,neng dalan critane nyong gendu2
rasa ngalem deweke,nyong ngomong,mba sing akeh,wong kuwe angger
jabatane wis duwur sing akeh mesti dadi sombonge,nyong wis sering
nggatekaken,terus deweke njawab,moga2 nyong si aja nganti,

Nyong
semaur ya moga2 bae malah bisa kumplit mba,,,jere deweke,kumplit apane
kuwe,nyong semaur maning,ya kumpiltlah,ya kumplit ayune,kumplit
atine,lan kumplit pengertiane,

Karo ngguyu2 deweke semaur,ya
nyong si kepengin sing kumplit kaya kuwe,lan moga2 bae,,,bar kuwe deweke
terus takon,kencot apa ora pak,,,,,????
Lha kata2 sing tek tunggu2
metu,jere ibarat Rinitik asu de gitik,agi kencot de tawani mangan,nyong
reka2 apa ko kencot sih,,,,,deweke njawab,tela nyong kencot pisan koh,

Nyong
reka2 ngomong,ya wis nyong tek mbatiri bae ya,ko bae sing mangan,,,lah
angger kaya kuwe ya nyong moh,pokoke rika kudu milu mangan,akhire nyong
ngomong,ya wis lah,mayuh tek batiri mangan karo sekalian tek batiri
ngunyah,

Eeeeee bar mlebu meng restorane,panganane seafood,nyong dadi tambah ngilere,

Akhire
nyong dina kiye mangan panganan seafood gratis,jane nyong ya ngetokaken
dompet arep mbayar,ningen malah ora olih mbayar,dadi nyong sing akhire
de traktir neng sekretaris,,,

Kuwe mau ya gara2 nyong ngalem deweke,
Mulane nyong ngomong nek ngalem wong liya kuwe perlu,,,,,

Sugeng liren ngopi sedulur2 kabeh,
Moga2 tetep semangat lan lancar sekabehane,,,,,,,

Cerita Dening:Kang Khasirin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here