Sejarah Desa Selakambang

3
112
desa selakambang
ASAL MULA BAKALE DESA SELAKAMBANG
Para sedulur, kie sekelumit asal usul desaku : desa Selakambang, Kec. Kaligondang, Kab. Purbalingga
 
Selakambang yaiku salah sewijining desa sing ana nang kecamatan kaligondang kabupaten purbalingga jawa tengah.
Asal muasal diarani desa selakambang mergo ana watu sing gede banget sing jumeneng ning salah sijining kali sing ana nang selakambang.

Menurut ceritane para sesepuh selakambang jaman gemiyen watu iku jarene kemambang / ngapung, senduwuring banyu kali lebak, watu iku duwure sekitar 15 meter, diameter sekitar kurang lewihe sekitar 200 meter, selo iku artine watu , lah nek kambang iku artine kemambang, dadi asal mula desa iku diaranai selakambang mergo ana watu sing kemamabang nang tengah kali.
Posisi watu kambang saiki diputeri kali lebak, lan sebelaeh ana makam wong suci.
 

Selakambang termasuk desa paling luas sekeamatan kaligondang, sedesa ana 4 kadus, dusun beji, dusun banteng, dusun jambu, dusun gembrungan, salah sawijine tokoh selakambang sing sekti mandraguna sing mbabarna anane desa selakambang sing paring asmo Eyang Purwa Suci waktu iku sekitar tahun 1700 utawa 1800 masehi, menurut ceritane para sesepuh selakambang gemiyen Eyang purwa suci perang tanding karo pendekar saka desa sebelah ( pagerandong) sing arane Ki Ageng menggala, singkat cerita eyang purwa suci olehe perang karo ki ageng menggala ana ning sekitar kali perek perbatasan desa, ki ageng menggala kalah anggone perang tanding karo eyang purwa suci, ki ageng menggala seda ketaman keris pusakane eyang purwa suci, tempat perang tanding nganti matine kiageng menggala saiki diarani kali menggala, sing saiki mlebu wiliyah desa selakamabang…..

Oleh:Sunarso Sunar

3 COMMENTS

  1. bojone enyong bendina nganah..dasare mulangi bocah-bocah kono…jajal mengko wengi tek takonine..maen sedulur…..enyong seneng kayakie ditulis kon sengkane cah noman pada maca ngerti sejarah wonge dewek..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here