Warga Satu Rt Tewas Keracunan Bongkrek

1
209
nulis kurang spasi

Ini kisah nyata yang terjadi disebuah Rt disalah satu Dusun di desa Tamansari pada jaman dahulu.

Sedulur pada postingan mulai dina kiye,Blog Papeling nampilna cerita-cerita nganggo “bahasa ngapak” utawa “bahasa panginyongan” bahasa sing biasane dienggo ning warga Banyumasan.Mula kuwe kanggo sapa bae sing nduweni cerita mbuh kuwe nyata utawa ora,mayuh dikirimna bae maring ngene.Maring emaile Blog Papeling ya kuwe sekretariat@papeling.org.

Kanggo mulai cerita kiye inyong ndueni cerita nyata sing kedadian ning jaman mbiyen.
Pada jaman mbiyen ning salah sijine Rt ning desaku,meh warga se Rt mati kabeh gara-garane mangan bongkrek.Gara-gara kedadian mau kuwe sekiye tanah sing maune nggo panggonan umah,tekan siki dadi kosong langka umahe,ora ana wong sing wani gawe umah ning kono.Jare pada wedi dadine tanah kuwe siki kur didadikna kebonan.Tanah kuwe siki di kenale Kebon Gunung,sebab pancen posisine mandan dhuwur.

Sedulur mangkane aja pada mangani bongkrek ya,merga enake piraha ora tapi bahayane medeni lan siki ning pemerintah ya wis dilarang nggaweni bongkrek.

Semono bae ya inyong ngoli cerita,mbok ana bahasa sing salah inyong njaluk ngapurane bae.

Darmanto

1 COMMENT

  1. wis tau ngrasani tempe bongkrek urung????
    cilikannku wareg,tapi mang gurih sih,,biyeeeen looo nek siki ya moh juga,,,,,hahahahah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here