Home » » Legenda Goa Lawa

Legenda Goa Lawa

Written By Darmanto on 23/06/11 | 20.08

Kiye ana cerita tentang legenda Goa Lawa.Cerita kiye tek jukut sekang  http://map-bms.wikipedia.org.
Moga-moga ana manfangate.
Goa Lawa kiye mandan sejen dibanding goa-goa liyane nang Indonesia, goa kiye ialah goa Vulkanik sing kebentuk sekang lava Gunung Slamet jaman gemiyen sing meleleh tur dadi adem. Kedadeyan kuwe ndeyan wis ewonan malah jutaan taun gemiyen.

Sejarah

Taun 1978 petani-petani sekang desa Siwarak, Kecamatan Karangreja, Kabupaten Purbalingga ndeleng ewonan lawa sing gawe sarang nang lobang gedhe nang salah siji bukit nang desa kuwe. Penduduk sing penasaran akhire brasil nemokna
goa-goa gedhe nang bukit kuwe, penemuan kuwe ditanggapi pemerentah sing langsung ngirim tim ahli geologi sekang Institut Tehnik Bandung.
Tanggal 30 November 1979 goa kiye resmi dadi obyek plesiran alam nang Kabupaten Purbalingga.

Bagian Goa Lawa

Nang goa Lawa kuwe ora mung siji thok goane ning mandan akeh antarane:

  • Goa Batu Semar
  • Goa Waringin Seto
  • Goa Dada Lawa 
  • Goa Pancuran Slamet
  • Goa Sendang Slamet
  • Goa Sendang Drajat
  • Goa Gangsiran Bupati
  • Goa Lobang Panembahan
  • Goa Rahayu
  • Goa Keris
  • Goa Langgar
  • Goa Cepet
  • Goa Putri Ayu
Kabeh goa nang dhuwur kuwe ana lorong penghubunge, dadi antara goa siji karo liyane ana lorong tembus. Sing ora nana lorong tembusane ialah
  • Goa Golek Kencana karo
  • Goa Angin
Monggo kanggo para sedulur sing due cerita legenda seputar Purbalingga,bisa dikirimna ning blog kiye.
Maturnuwun....
Share this article :
Comments
0 Comments

Posting Komentar

 
Design by: Darmanto.com - Copyright © 2011. Paguyuban Perantau Purbalingga - PAPELING
Powered by Blogger